Wednesday, March 7, 2018

Winter Xdream - Loksa 21.01.2018

Tiim: Tiina, Kristin, Katrin.
Koht: Loksa metsamaastik veidikese linnamiljööga.
Olud: aastaajale vastav, mis jäätas joogipudelis vee ja taskus batoonid.


Aasta esimesele rogainile läksime vastu suurte ootustega: teha asjalik rajavalik! Oleme selles osas ikka vägagi amatöörid veel, kuid samas püüdlikud edasiõppijad.


Veidral kombel valime me rogainidel alati teekonna ring läbida vastupäeva. Ja seda mitte teadlikult, vaid alati kuidagi läheb nii. Katrin tegi enne sedakordset rogaini ettepaneku proovida vastupidist liikumissuunda, kuid Tiina tuletas meelde, et oleme ju varasematel kordadel seda vastupäeva rajavalikut analüüsinud võrreldes mõne teise tiimi päripäeva minekuga, ja meile on see alati eduliselt mõjunud. Stardis me sellele enam ei mõelnud ja planeerisime raja sisetunde järgi... muidugi automaatselt vastupäeva :-)



Et oleme juba põlised sik-sakitajad, proovisime rada planeerida võimalikult nürinurkse. Aga ega siis ootamatuste vastu me ei saa... Kui mingil hetkel rongis liikudes leidsime end hoopis mujalt, kui kavandasime, oli alustuseks ehmatus suur, aga tagantjärele targana selgus, et päris hea valearvestus tuli, sest võitsime extra 4 KP'd oma kontole. Ja ilmselt oleksime mingil hetkel saanud veel suurema ehmatuse, kui oleks selgunud, et meil kõik kavandatud punktid võetud, aga üks extra tund hoopis üle...


Stseene rajalt 
- Käib toimekas punkti otsimine. Kristin näeb inimesi lähistel liikumas ja hüüab, kas punkti on nähtud. Katrin pahandab, et no misasja sa küsid inimestelt, et see pole orienteerumise mõte. Kristin vastab rõõmsalt : "Ma ei tea, mulle meeldib inimestega suhelda. Pealegi pole ma orienteeruja kah!"
- Toimub liikumine punktist A punkti B. Rajal on oldud u 1h45min. Katrin küsib: "No mis te arvate, kuhu suunda peaks orienteeruma". Tiina: "Ma ei tea, ma ei ole jõudnud üldse veel orienteeruma hakatagi..."

Statististikaosakond töötas läbi ka numbrid ja tuvastas aasta jooksul tehtud progressi:

2017             2018
21,6 km       21 km
3:38.54        3:39.24
16KP            20KP
56 punkti    71 punkti

Väikseks eduelamuseks loeme ka seda, et kuigi enamuse rajast läbisime kõndides, vast 1/3 sellest vaid joostes, õnnestus meil rada läbida resultatiivsemalt kui meie NRC jooksutreeneritel ja samuti ka meie heatahtelisel sõprustiimil, kes läbis raja 75% joostes. Ometi kord oleme oma moto väärilised: TARK EI TORMA!


No comments:

Post a Comment