Saturday, May 26, 2018

29.04.2018 Xdream Sillamäe

Koosseis: Tiina, Katrin, Kristin
Ilm: stardis jahe, rajal palav, päeva lõpuks vihmane ja külm.


JOOKS 2,89 km
Alustuseks soovitati juhend korralikult läbi lugeda, et mitte esimese raksuga puusse panna. Lugesime. Saime ka aru mida tegema peab. Ja siis keset jooksurada hakkasime kahtlema, et kas ikka saime..."Järgmine punktinumber võrdub majanumbrite summaga"... Et jah, et kas me peame tegelikult majanumbreid võtma ka kasvavas ulatuses. Või vahepeal midagi liitma ja lahutama. Ilmselgelt me mõtlesime üle, kõik oligi nii lihtne, kui stardist minnes tundus, tuli lihtsalt kõik KP'd läbida. Oleks pidanud inglise keelsele tekstile keskenduma - free run ;)

RATAS 14,01 km
Ratastel pistsime ettenähtud suunas kimama ja rajal muidugi absoluutselt jälle segadus: miks osad B-raja omad lähevad juba kanuu alasse, mis me jälle valesti oleme aru saanud... Selgus, et ei midagi. Teised seal eespool lihtsalt läksid teiste (A-raja) järgi. No ei saa aru, kus meil seekord niipalju kahtlemist ja kirjaoskamatust sugenes... No rattarada pakkus kohe ka kenasti muda ja ülisuurte kividega kruusateed, mingi metsaveotee või midagi. 

JOOKS 4,48 km
Viivikonna. Kahtlasel kombel olid kõigil meil jooksurajale suundudes jalad  nagu makaronid peale ratast. Nagu triatlonistidel, tõdes Kristin elutargalt :) Kui sügavamalt järele mõelda, siis eelnev rattadistants vist võis seda mõjutada tõesti :)

"Viivikonna valmis 1955. aastaks. Ehitajateks olid saksa sõjavangid, keda rakendati ehituses ka mujal Eestis. Sealne kaevandus suleti 1974. aastal, peale seda hakkasid sealt inimesed lahkuma - läksid otsima tööd, õnne ja kodu mujalt.
Arvatakse, et hiilgehetkedel elas Viivikonnas üle 9000 inimese. Kuid tuleb tunnistada, et Viivikonna pole vaid kummitustele koduks. Tänase seisuga arvatakse Viivikonnas olevat veel 90 elaniku.
Viivikonna on ülimalt populaarne just oma teise nime poolest - Kummituslinn. Nagu ikka, paljud külastajad räägivad oma kogemustest - just nendest ebaloomulikest kogemustest. Mahajäetud
 paikades seiklejatele on soovituslik seal ära käia - vaatamist ja seiklemist jagub."


Tõesti, kahel pool tänavat seisid oma endist uhkust meenutades lagunevad stalinistlikud hooned. Neid oleks tahtnud lähemalt uurida ja sissegi põigata. Kahjuks seekordne xdream hoonetes kolamist ette ei näinud. Mis ilmselt oli ka omajagu hea valik, kes teab mis seisukorras need tondilossid on...

Viivikonna kool   Foto: Andres Putting

RATAS 17,78 km
Et enne olime näinud kiiremaid üle raudtee metsa keeramas, otsustasime ise samasse kohta jõudes sama teha. Sest kõik tundus ju klappivat: raudtee, siht, särgid-värgid. Aga mida ei olnud, oli teerada-siht. Et ka mitmed teised võistkonnad olid sama otsimas ning otsustasid mööda raudtee serve edasi liikuda, siis ei osanud kohe mingit jama kahtlustada. Jama tekkis siis, kui saime aru, et nüüd tuleb lihtsalt ühest kohast üle vesise ja tüügastatud liinialuse mööda mudateed minna ... Oi neid vandesõnu asendavaid piikse, mis seal võsa vahel kõlasid :D Taaskord tarkus - ära mine teiste järgi, pea kinni ja mõtle korra. Isegi siis kui eesminejad ütlevad, et lähme ikka ja lähme koos.


JOOKS 3,12 km
Joonorienteerumine Sinimägedes. Kui muidu olime senini üsna tublilt igas KP's väljas olnud viiteid iga järgmise punkti kohta väga korralikult vaadanud, siis vahetusalas lasime end seekord aju ja silma lõdvaks ja hakkasime otsima KP'd, mis kaardile trükitud... mõttetult tiirutades saime kaasteelistelt teada, mida me tegelikult otsima peame ja saime kenakesti aega kulutanult ka lõpuks punkti leitud.

Lisaülesande (õhupalli katki puhumine) rajakohtunikud eksitasid korralikult järgmisesse KP-sse minekut. Korduvalt öeldi, et kui lisaülesannet ära ei tee, siis tuleb trahviring joosta "näe üle välja paistvasse KP-sse", kust saab punkti, mille muidu saaks kohtuniku käest. Puhusime oma õhupallid kenasti lõhki ja siis tekkis väike kriis, oligi soov üle välja paistvasse KP-sse joosta. Kaardi uurimisel selgus, et joon liigub tegelikult hoopis mujal ja nähtav KP oligi eksitamiseks. Tundub, et mõned meeskonnad läksidki selle õnge. 

RATAS 11,45 km
Kuidas  minna punkti ja ületada Tallinn-Narva maanteed nii, et sul on selleks kaks võimalust: pikk variant (küsimusega, kas tee ääres on ka kergliiklustee?) ja tundmatu variant üle põllu? Vastus õige, tuleb valida tundmatu variant ja uskuda, et see on hea valik. Õnneks nii läkski. See oli tõesti puhas õnn, sest eelmine otseminek ju polnudki nii väga roosiline... Mõnikord on siiski hea rajal tagumiste hulka jääda. Esimesed olid põllule kena raja sisse sõitnud :)
  

KANUU 5,06 km
Jessver, me pole eladeski nii hästi kanuutanud. Kanuu ei vingerdanud ja punktid tulid nagus siuhti. Kindlasti tuli kasuks, et polnud lainetust, oli lai vaba tee, ja punktid polnud kuskil roostikus peidus. Tuli meelde Rummu etapp 2 aastat tagasi, kus kanuud hirmsat moodi kartsime, sest aeg peksis kannaga rängalt kuklasse. Ja kus me siis lihtsalt vaikides nagu indiaanlased muiste rebisime KP'st KP'sse, muudkui kella vaadates, sest ei raatsinud midagi trahvipunktidele jätta.
No aga kanuu vette laskmine ja pärast kaldale vinnamine olid vastupidi elu raskemad ülesanded vist, no tõesti, pmst püstloodis mudasest seinast kangutamine ... Ja punkte selle eest ei antudki!

JOOKS 2,45 km
Viimases lisaülesandes panime vastusega natuke mööda ja seetõttu tuli enne finišisse jõudmist üks kaugem KP lisaks võtta.

FINIŠ
Kokku 61,56 km, aeg 7:14, rada läbitud 100%, trahvi 0.




PS! Järgmisel hommikul oli ühe ratta kett lustlikult roosteselt kollane ;) 

No comments:

Post a Comment