Tuesday, April 9, 2019

Suusa-O: Rahumäe/Mustamäe


Kui kord on kujunenud motoks #neverstopexploring, siis nii ongi, miks minna tavapäraseid lahendusi pidi, kui saab ka läbi seikluse :-)

Meie usin amatöörseiklejate esindus ei kõhelnud hetkegi, kui Linnaorienteerumise kavva ilmus suusaorienteerumise rada. Aastakümneid tagasi, noore algaja orienteerujana, kui o-treener Katrini suusaorienteerumisvõistlusele registreeris, oli hirm tundmatuse ees nii suur, et tollel päeval jäigi startimata. Ja rohkem see kõne alla enam ei tulnudki. Kuni käesoleva hetkeni. Seda enam, et nüüdne rada oli toodud kodumetsa julgestavate mändide vahele :-) 

Katrin: Olen alati vaadanud suusa-o kaarte aukartusega ja üritanud mõistatada, kuidas seda müstikat mõista. Nüüd lõpuks on see asi tehtud endale puust ja punaseks, või siis paberil ja roheliseks :-) Ja uskumatu, ei olegi raketiteadus :-) Pmst tavaline joonorienteerumine, ainult et suuskadel. Suuri vigu otseselt ei teinudki. Tagantjärele targana oleks pidanud 13 KP (43) osas olema julgem ja sõitma sinna hooga läbi Vanaka kõrval oleva kausi, aga valisin ringiga mineku, mis tähendas sutsuke hiljem rumalat ronimist mäkke... aga mis andis teadmise, et pärastpoole uuesti sinna punkti minnes, lähenen ringiga mäe laugemalt poolt :-) Teedevalikute osas no võiks võibolla isegi norida, aga otsest suurt kadu polnud kusagil. Ilmaoludele vastavalt liikusin niikuinii vaikses matkatempos. Korra maandusin ka paksu lumehange, mis oli ka uudne elamus, kaardiplafoon rinna peal kõhuli sügavas lumehunnikus siputada. Ja uskumatu, täiesti võimalik on ka igast hoogsamast laskumisest, nii Lamekalt kui sealt treppide kõrvalt Lehmakast omal jalal, st suuskadel, ilma teiste kehaosadega maad katsumata, alla tuisata. Ja lõppkokkuvõtteks polnud isegi viimane finišeerija mitte :-) 

5+ sellele endisele spordimehest entusiastile, kes oma vabatahtlikul algatusel paar viimast talve Sütiste parkmetsa ja Rahumäe metsa kuni hüppetornideni välja rajamasinaga suusarada sisse ajab, et Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala ümbruses elavad inimesed saaks kodumetsas suusatada, ilma rahvarohketesse suusakeskustesse minemata. Kuigi need kümmekond igapäevast suusatajad on kestvalt rõõmsad, et on mets ja on lumi, umpi-hiihto klassikajälge on omasoodu aetud aastakümneid sisse :-)

No comments:

Post a Comment